Logo
Snarvei til Mosetra - storhytta
Snarvei til Mosetra - veslehytta
Snarvei til Bergetjønnhytta
Copyright Moen Gård 2004
Cabin rental in Rondane

Om distriktet

Gudbrandsdalen

Fra Lillehammer i sør til Lesja i nord. Hele veien bukter Gudbrandsdalslågen seg nedover mot Mjøsa, hånd i hånd med NSB jernbane og E6. For mer informasjon, se Wikipedia.

Rondane

Fjellområdet Rondene ble i 1962 nasjonalpark, som den aller første i sitt slag i Norge. Et 600 millioner år gammelt fjellmassiv som i sin tid lå under vann. 10 av toppene er over 2000 moh. I Peer Gynts land kan du i dag finne tre DNT-hytter, Rondvassbu, Bjørnhollia og Grimsdalshytta, i tillegg til privateide Dørålseter. Godt merkede stier og lett turterreng. Dikteren Asmund O. Vinje hadde en forkjærlighet til Rondane. Et av hans vakreste dikt, Ved Rondane, er tonesatt av Edvard Grieg. For mer informasjon, se Wikipedia.

Sel kommune

Senter for Nord-Gudbrandsdalen. Har en hel rekke turistattraksjoner - ved siden av Rondane Nasjonalpark. Skottenes hærtog endte i 1612 i Kringom. De lokale bøndene ble varslet av Guri, som sto på Pillarguritoppen og spilte på lur, samtidig som en rytter red baklengs i Lågen! Med avledning og overraskelse ble skottene knusende slått. Tyskernes invasjon i 1940 førte til store krigshandlinger i Sel og flere av nabokommunene. Heimevernledelsen hadde i 1944 base i Reiret på Selsverket, en hytte så kamuflert at man kan stå på taket uten å se den. Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter er vel kjent for de fleste, verdens mest leste roman. Jørundgård og bronsestatuen av Kristin finner du i Sel kommune. På Selsverket er Kvitskriuprestene, Nord Europas største jordpyramider. I Sel kan du rafte i Sjoa, en av Europas mest ettertraktede rafting-elver. For mer informasjon, se Wikipedia.

Mer informasjon om attraksjoner og severdigheter i Sel og Rondane får du ved henvendelse:

Turistkontoret Otta
Postboks 94, 2675 Otta
Telefon: 61 23 66 50
Fax: 61 23 09 60
E-post: post@visitrondane.com
www.visitrondane.com